Välkommen till en kreativ långhelg fylld med yoga, medveten vandring, föreläsning, workshop i luffarslöjd samt frigörande dans. Roliga dagar som ger dig inspiration och kunskaper, energi och glädje.

Vi som arrangerar Kreativa veckor är inte bara systrar utan också bästa vänner. Vi har många strängar på vår lyra och älskar det vi gör!

Båda har vi haft en längtan att arbeta tillsammans, trots att vi bor 65 mil ifrån varandra. Våra idéer om att skapa en gemensam verksamhet startar med en majvecka i Gästrikland och sen den här långhelgen i Skåne vid Söderåsens nationalpark och från och med hösten 2018 veckor i Spanien.

Vi ser dessa båda första arrangemang i Sverige som ”prov-evenemang” vilket betyder att priset är väldigt fördelaktigt men i gengäld önskar vi mycket ärlig fe20171031_095036 - kopia (2)edback från deltagarna.

Om du är nyfiken på hur vi hade det (och vad deltagarna tyckte) under dagarna i maj kan du läsa inlägget på bloggen.

Systrarna K kallar vi oss – jag och min syster Dunja – när vi arbetar med gemensamma projekt. K – eftersom vi båda heter Kalk i efternamn men K kan också stå för kreativitet, kraft och kärlek. 

 

PRAKTISK INFORMATION

 

DATUM, TIDER OCH PROGRAM

Torsdag 2 augusti kl 18.00 – söndag 5 augusti ca kl 16.00.

Övriga dagar startar vi kl 10.00.

Vi börjar på torsdag med ett yogapass. Fredag fm föreläsning, em frigörande dans. Lördag fm medveten vandring, em workshop i luffarslöjd. Söndag fm yoga, em frigörande dans.

Programmet kan ändras eftersom vi vill ta hänsyn till väderprognosen för att göra vandringen på lämpligaste dagen.

PLATS

Röstångagården är en fin stor bygdegård, centralt i Röstånga men ändå med natur på baksidan och en kort promenad till Söderåsens nationalpark. Vägbeskrivning till Röstångagården

KURSKOSTNAD & BETALNING

1995 kr som betalas till bankgiro 622-7466 eller plusgiro 55 13 34-6.

Anmälningsavgift 300 kr betalas i samband med anmälan. Resterande kursavgift betalas senast 2/7.

Säg till om du vill ha faktura.Söderåsen 2

I priset ingår: 

2 x yoga, 2 x frigörande dans, föreläsning, en hel dag workshop med trådtjack (luffarslöjd) och en medveten vandring.

Det ingår vegetarisk lunch varje dag, fruktfat, kaffe/te.

I priset ingår inte: 

Övernattning ingår inte denna vecka. Det finns möjlighet till enkelt boende i bygdegården men vi kan även tipsa om flera närliggande boenden.

AVBOKNINGSREGLER

Kursanmälan är bindande. Ersättning utgår endast vid sjukdom mot läkarintyg och då återbetalas hela summan utom anmälningsavgiften.

BRA ATT VETA

Närmare information om kläder och vad som är bra att ha med sig får du i välkomstbrevet efter anmälningsavgiften är betald.

Det är bra att du meddelar om du är gravid eller har allvarliga hälsoproblem. Varje deltagare ansvarar själv för att hälsotillståndet är sådant att hen utan risk kan deltaga i aktiviteterna under veckan.

Vi ansvarar inte för personskador som åsamkats p.g.a. olycksfall och därför rekommenderar vi att deltagarna har tecknat hemförsäkring och olycksfallsförsäkring.

ANMÄLAN & MER INFORMATION

Kontakta oss via mejl andrea.kalk@telia.com eller på telefon 073 93 283 10.

Ange namn, adress, telefonnummer och mejladress. Ange även om det är något du inte äter.

I mån av plats kan vi erbjuda att bara boka en av dagarna för 895 kr.

Om det blir för få anmälningar ställs kursen in. Besked ges i så fall senast 2 veckor före kursstarten.

 

Gå gärna in och Gilla vår Facebooksida.

Omslagsbild himmel 3

Vi är båda egenföretagare och har hemsidor där du kan läsa mer om vilka vi är och vad vi gör.

Nedan är en kortare information från oss systrar och vad vi gör under dessa Kreativa dagar.

 

Jag, Dunja, har företaget Plura Divisa vilket betyder ”Flera olika delar”. Det namnet har jag valt just för att jag har olika delar i min verksamhet som är speciella var för sig men som blir unika tillsammans.

FRIGÖRANDE DANS

I den frigörande dansen går vi på upptäcktsfärd i kroppen och blir mer medvetna om vår intuition och andlighet. Inga krav eller måsten, du lyssnar till kroppen som lyssnar på musiken. Tillåter kroppen att röra sig på sitt sätt. Musiken inspirerar och du följer rörelserna. Dansa i glädje, tydlighet och medkänsla med dig själv! Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga. Har du någon fysisk nedsättning spelar det ingen roll. Man kan dansa sittandes eller liggandes minst lika bra.

KREATIV WORKSHOP

Jag arbetar i många olika material när jag skapar, till exempel i trä, metall, textil, garn, papper. Den här workshopen jobbar vi i tekniken trådtjack (luffarslöjd). Den formar vi sen till krokar, blomsterdekorationer, kryddtorkare eller brödnaggar. Alla kan delta oavsett styrkan i händerna eftersom jag har med mig olika grovlekar på tråden.

Jag, Andrea, har företaget Naturligt & Vis. Det namnet valde jag för att mina tjänster och produkter är naturliga och hälsosamma samt att mina kurser ger kunskaper och visdom.

YOGAdscn1660-forminskad

Hoppas att du inte tror att yoga enbart är för viga, smala och unga kvinnor. Nej! Ju stelare du är desto större nytta har du av yoga! Den välkomnar dig som är karl, nybörjare, äldre, överviktig, stressad…
Du kommer att göra din individuella yoga och känner in vad din kropp kan göra. Utan prestation! Utan att jämföra dig med någon annan. Du tvingar aldrig kroppen till något den inte klarar av och det är du som bestämmer hur fysisk en lektion blir.

Vi kommer att ha två pass där vi provar både lugnare och aktivare yoga (yinyoga, hathayoga), andningsövningar och avslappning.

 

FÖRELÄSNINGEN ”UTSIDA OCH INSIDA – BALANS I LIVET”

Det här är en föreläsning som jag önskar att jag själv hade fått lyssna på redan i tonåren. Den handlar om hur vi formas av förväntningar att vi ska bli ”lyckade” men till slut ändå känner en tomhet, att något fattas . Den handlar om stress och hur hela vår kultur är i obalans. Tänk om lyckan som vi jagar inte finns där vi tror?

Mindfulness (som jag hellre kallar för heartfulness) är ett ämne i tiden och brukar översättas till ”medveten närvaro”. Vilka positiva effekter kan mindfulness få i vardagen – och hela livet? Kan det ge mer balans med mindre stress, mer energi, bättre hälsa, bättre sömn? Jag ger konkreta tips på övningar.

Är det svårt? Nej, egentligen inte, eftersom vi alla har kunnat det en gång!

 

Båda tillsammans håller vi i en MEDVETEN VANDRING

Vi gör en vandring i den bedårande vackra Söderåsens nationalpark. Här möts vi av bokskogsklädda åsar, dramatiska dalar, strömmande vattendrag och hänförande utsikt över det skånska landskapet. Att vandra i medvetenhet gör oss uppmärksamma på allt som finns runt omkring oss och vi släpper då tid och rum.

Att verkligen se, lukta och känna det som finns omkring lyfter en vandring till helt andra dimensioner än att bara gå.

 

VARMT VÄLKOMMEN in i vår kreativa värld.

Här tänker vi ett steg till, utanför ”borde” och ”måste”.

Istället öppnar vi till hjärtats glädje och samhörighet.

 

 

A N D R E A  K A L K

andrea.kalk@telia.com

073 93 283 10

www.naturligtochvis.se

Åtterstavägen 15, 812 93 Kungsgården

D U N J A  K A L K

dunja.kalk@pluradivisa.se

070 23 22 883

www.pluradivisa.se

Skäralid 761, 264 53 Ljungbyhed