MIN OCH FÖRETAGETS HISTORIA

Min affärsidé är:Jag i Fönebo maj 2010

”…att erbjuda utbildningar, behandlingar och produkter till enskilda kunder och grupper för att fylla deras behov av välmående och balans, både fysiskt och andligt. Mitt kunnande och min erfarenhet ger kunderna möjlighet till utveckling och livskvalitet i en trygg och lugn miljö.”

1995 bestämde jag mig för att bli egen företagare istället för att gå tillbaka till mitt älskade jobb som sekreterare i Gävle.

 

Men jag ska ta det från början…

Jag heter Andrea Kalk. Är uppväxt i Åkersberga norr om Stockholm som äldst av fyra systrar. Bodde knappt 2 år i Skåne – där jag träffade min dalmas 1976 (som var min man tills han blev sjuk och gick bort 2020). Vi flyttade från Skåne till Gävle 1977.

Redan som liten gillade jag att leka kontor och högsta önskan till 10-årsdagen var en skrivmaskin! Så det var inte någon överraskning att jag valde jobb på kontor med administration och ekonomi. Det blev arbeten inom byggbranschen, resebranschen och wellpappindustrin.

 

Men 1988 tog livet en annan vändning.

Första barnet föddes, sonen Erik, som visade sig bli en kille med grava funktionshinder.

För många låter det som någonting hemskt – och det var det också ibland – men ALLT här i livet har två sidor!

Erik var en fantastiskt glad kille som spred positivitet omkring sig. Han var en kämpe och hade en otrolig livsglädje trots att hans liv ofta var så tufft. Han lämnade sin kropp i maj 2009.

Erik lärde mig så mycket, bland annat:

  • att vara i nuet
  • att lita på min intuition
  • att värdesätta balansen mellan det yttre och det inre i livet.

Alltså, mellan vardagens alla händelser – och stillheten i meditation (i mitt inre).

Mellan kroppens fysiska behov – och själens andliga behov.

Mellan att ge av min energi – och att fylla på med energi.

Tack vare Erik blev det så att jag bytte yrke och bransch, till hälsa och välmående i olika former.

 

Mitt företag fick namnet Naturligt & Vis

För jag skulle erbjuda naturliga produkter och visdom i form av olika kurser.

Jag började 1995 med kurser för nyblivna föräldrar i babymassage. Eftersom jag även ville ge massage till vuxna lärde jag mig 1996 att utöva Intuitiv massage. Jag har även haft kurser för personal på förskolor och skolor som ville jobba med massage i sina verksamheter. Hade ibland skräddarsydda kurser för föräldrar och personliga assistenter som ville ge massage till någon med funktionshinder. Då och då höll jag kurser i sittande massage – för arbetsplatser, skolor, familjemedlemmar eller vänner.

1998 började jag leda meditationskurser men sedan 2008 har yogakurserna tagit över mer och mer av min verksamhet. För tillfället har jag inga renodlade meditationskurser men föreläser då och då om meditation. Dessutom är yoga som meditation – för mig och för många av mina yogakursdeltagare.

Då och då anlitas jag för att hålla föreläsningar om ämnen som:

  • hur livet tog en annan vändning
  • egenvård – att ta ansvar för sin egen hälsa
  • mindfulness (som jag hellre vill kalla för heartfulness) och meditation
  • massage – gör nytta från livets början till livets slut

Att vidareutbilda mig kontinuerligt har varit ett sätt för mig att fylla på med ny energi och inspiration, för att orka vara mamma samtidigt som jag var egen företagare.

 Här vill jag passa på att sända ett stort tack till Fönebo Kursgård där jag haft förmånen att få utbilda mig och växa som människa under 1987-2010.

Parallellt med massagen och kurserna har jag hela tiden haft ett antal produkter till salu som jag har lång erfarenhet av och vet att de fungerar bra till egenvård.

Min verksamhet har haft sin bas strax utanför Kungsgården (väster om Sandviken) fram till och med höstterminen 2020.
Februari 2021 flyttade jag till Skåne (där mina systrar bor) och fortsätter mitt företagande så länge lusten och orken tillåter.

En nyhet från 2018 är att arrangera ”Kreativa dagar” tillsammans med min kära syster Dunja. Att jobba tillsammans med henne är en dröm som håller på att realiseras under namnet Systrarna K. Vi tänker oss 2-5 dagar fyllda med välgörande och inspirerande aktiviteter som yoga, frigörande dans, föreläsningar, medveten vandring och workshops i t ex i trådarbete (luffarslöjd).

Livet är en resa-halsbandet 5

 

Det känns som om framtiden är ljus och spännande!

Det är bara min fantasi – och energi – som sätter gränserna för vilka vägar det här företaget kommer att ta…