Här är feedback från mina kunder…

 

Så här sa några av deltagarna efter att ha provat yoga hos mig under 5 tillfällen i november 2023 (och som sedan fortsatte under våren 2024).

 • En positiv upplevelse, speciellt för kroppen men även för knoppen.
 • Trodde aldrig att jag skulle kunna vara med på yoga… men det här var ju riktigt roligt!
 • Njutningsfull upplevelse. Bra och professionell ledsagning in i yogans värld.
 • Väldigt skönt för kroppen och ett härligt sätt att starta dagen på.

 

 

 

Ville bara säga vilken skön start det blev på helgen efter yogapasset. En brusande men ändå lugn känsla i kroppen.

Sms april 2022 från Monica Holmsten, en trogen deltagare via Zoom sedan min flytt till Skåne. Denna gång hade hon varit med på ett Yinyoga-pass på lördag förmiddag.

 

 

 

 

 

 

Vill tacka dig så mycket för den sköna, behövliga massagen. Mina ben är så mycket lättare idag. Mycket smidigare och inte så tunga. Jag gjorde ”Tången” i morse (som vi pratade om) och mediterade.

Kram & Tack 

Sms september 2020 från Madeleine Lind, Torsåker


Yogan betyder mycket för mig. Du ska veta att jag var mycket skeptisk första gången, en träningsform utan ”flås” kan det vara nåt?
Men jag har redan från första gång känt vad gott det gör mig, en stund utanför allt brus. Jag vill därför gärna ha min plats kvar. 
Vi ses snart! 
Kram Sofie
Mejl från Sofie Goetzinger inför starten av vårterminens 2:a period 2020

Min första och absolut inte sista Yinyoga-helg hos Andrea i Åttersta.
Vi satt i 5 minuter i åtskilliga kroppsställningar. Jag är så förvånad över att det gick så bra, rent av galant. Andrea berättar så bra för oss om rörelserna och annat som hon läst i böckerna eller har erfarenhet av. Hon leder oss in i de märkligaste kroppsställningar och om man har svårigheter att utföra dem kommer hon med goda råd och servar med stöd och kuddar av olika slag. Det är en upplevelse och en ren ynnest att få vara deltagare hos Andrea.
Till veckan börjar en ny period av hennes yoga och jag hör till dem som återkommer om och om igen. Min 70-åriga kropp mår så bra av yoga och tänk så smidig jag blivit, speciellt i min ena höft som jag tidigare hade bekymmer med.
Tack Andrea för denna helg!
Facebook-inlägg av Ulla Widlund efter en Yinyoga-helg

Hej Andrea !
Jag har haft en skön och avkopplande helg. Eter din massage på fredag eftermiddag har jag mått så bra.
Din massage påverkar både det yttre och inre.
Det inre lugnet infinner sig bit för bit och jag känner mig stark.
Din massage som du ger med stor inlevelse vill jag rekommendera till alla.
Mejl (och blommor!) från Lena Åkerlind februari 2019

 


 

Några kommentarer efter Yinyoga-helgen 27-28 oktober 2018:20181028_144942 resized 50

 • Jag känner mig som en ny människa!
 • Det här mår min kropp jättebra av.
 • Jag känner mig mjukare och tänker göra yinyoga hemma framöver.
 • Skön och lugn helgkurs som ger balans till allt det snabba i vardagen.
 • Det här är ett bra sätt att behålla min rörlighet.
 • Yinyoga är för mig ännu mindre prestation än vanliga yogan.
 • Ett sätt att komma in till mitt inre.

 


20180902 resize50

Tack för en underbar massage. Känslan efteråt är att ett inre lugn har infunnit sig i kroppen.

Du jobbar med sådan inlevelse och empati. Längtar redan efter nästa massage.

Hälsningar Lena Åkerlind (september 2018)

 

 

 

 

20180707_170830 resized50

Hej Andrea,
jag vill tacka för att du tog emot en av våra gäster med så kort varsel. 
Du förgyllde hans dag och resa!
Ha en fin dag!
Med vänlig hälsning, Susanne Dannberg
Destination Jädraås AB – erbjuder boende i Jädraås Herrgård och friluftsaktiviteter i Nature Adventure.
En av gästerna på Jädraås Herrgård önskade massage och jag kunde ta emot honom samma dag, juli 2018

21 feb 2017 Ulla Widlunds foto

Underbar morgon som gick i Yogans tecken. Andrea Kalk talar till oss från sitt hjärta .För varje kroppsövning/ sträckning presenterar Andrea olika svårighetsgrader. Lugnt med stark närvaro tar hon hand om oss på sitt fantastiskt mjuka och behagliga sätt. Tack Andrea och trevlig vår.
OBS! På vår traditionella vila kunde vi höra Talgoxens glada kvitter ??

Ulla Widlunds inlägg på Facebook, februari 2017

DSCN4636

 

 

Jag är så glad att du finns här i Kungsgården och kör din yoga. Kommer ihåg hur glad jag blev när jag såg lappen vid Berglunds bageri att det fanns yoga i Kungsgården. Jag trodde att jag inte skulle kunna fortsätta med yoga när jag flyttade från Gävle och hit. Sen är det så roligt att Roger tycker det är så bra. Det märks att han mår bra av det, han klagar direkt när det blir uppehåll 🙂 Vi ska försöka göra några övningar tillsammans under den lediga tiden!

Helene Blomkvist och Roger Forsström, Kungsgården

 

 

DSCN5265”Yogarummet är helt underbart. Golvvärme, djupa fönsternischer, trä i golv och tak. Naturen tätt utanför. Mina knän började bli känsliga, gjorde ont ibland när jag gick i trappor. Lite svårt att titta över axeln när jag körde bil. Började yoga. Den mjukar upp kroppen, man töjer och tänjer och behåller läget en stund. Efter ett pass är kroppen varm och mjuk. Och själen mår bra när kroppen mår bra. Jag är lycklig över att yogan kom in i mitt liv precis i rätt tid.”

Gunvor Gunnarsson (född 1938)

 

 

DSCN7677”Jag var lite skeptisk till yoga, tänkte det var komplicerat och mystiska rörelser med konstiga namn, men hos Andrea har jag sett att det inte alls behöver vara så. Sköna mjuka rörelser som känns stärkande och övar smidighet och balans. Och så är hon bra på att förklara hur rörelserna ska göras och var i kroppen det ska kännas. Dessutom är miljön i hennes yogalokal så fin, forsen brusar på våren och på vintern sprakar det i vedspisen. Andrea är också fenomenal på att trixa så att man kan ta igen ett pass om man behöver byta dag.”

Gunilla Rhodin, Kungsgården

 

 

”Jag tycker dina yogakurser som jag gått på är mycket bra som de är. Variationsrika och genomtänkta. Jag upplever att det är bra att programmen varierar från gång till gång då det annars lätt blir slentrian och man tar ej ut rörelserna som man skall.”

Margareta Forsberg

 

DSCN3496

 

”Lugn och avslappnad miljö. Genomtänkta lektioner som inte är lika varje gång. Klar och tydlig genomgång av de olika övningarna som varierar varje gång. Bra avslappning. Prestationslöst.”

Lena Åkerlind

 

 

”Tisdag förmiddag med yoga hos Andrea är skönt för både kropp och själ. Jag använder muskler som jag inte visste att jag hade. Blir avslappnad och skön.”

Monica Gustafsson, Kungsgården

 

Birgitta Elofsson, Malmö, mejlar augusti 2015:

”Det ska bli spännande att se om dessa Svenskdropparna har samma effekt som dom jag köpte av min danske healer. Om det är så, kommer jag att vara en stamkund hos dig. Jag har artros och värk i mina leder och det lugnade ner sig när jag tog Svenskdroppar. Då tog jag en tesked morgon och kväll. Även när jag fick bältros hjälpte dropparna. Utslagen hade jag men värken som man kan få, den uteblev. Likaså förkylningarna har varit få under åren som jag intog dessa droppar.DSCN4597

Birgitta återkommer i september 2015:

”Beställde Maria Trebens Svenskdroppsörter av dig och dom kändes färska och fina. Blandade dom med kornbrännvin och lät dom stå och dra 14 dagar i mitt köksfönster. Innan jag började använda dom hade jag ont i mina fingrar dagligen, eftersom jag har artros. Värken har försvunnit och jag mår bra. Kan bara rekommendera dom till alla som har värk. Tar en matsked på morgonen och en på kvällen i lite vatten.

Därför vill jag köpa ytterligare en påse örter av dig…”

 

DSCN4662

 

”Yogapassen bedrivs i en mycket välkomnande och varm miljö. Mina spända muskler får genom övningarna välbehövlig stretch samtidigt som sinnet töms på stressande tankar och jag går från passen som en starkare, smidigare och mer harmonisk person.”

Marie Sand, tandhygienist med företag i Sandviken

 

 

DSCN5059

 

”Harmonin bor i Åttersta, det vet jag för jag har varit där….

Att komma till den vackra Lindblomsvillan och få delta i Andreas yogastunder är en otroligt skön upplevelse! Att få tänja på mina muskler och att få lyssna på Andreas behagliga instruktioner ger en fantastisk fin avslappning! Jag känner alltid en djup harmoni i själen efter mina yogastunder i Åttersta! Ger Andrea de allra bästa rekommendationer! Prova på om du känner dig osäker! Andreas yoga passar de flesta!

Ser alltid fram emot nästa yogatillfälle!”

Hälsningar Inger Åslund, Kungsgården

 

DSCN4675

 

”Den här massagen är ingen vanlig massage. För mig blev den en helt ny upplevelse och en vändpunkt i livet. Jag fick en djup insikt i hur kropp och själ hör ihop.”

Helena Harrysson, författare och föreläsare.

 

 

”Massagen för min del är avslappnande och förebyggande mot ev. problem med vissa kroppsfunktioner. T.ex. hade jag problem med nacken tidigare. För närvarande har jag inga problem och det är min fulla övertygelse att Andreas massage har hjälpt mig”.

Kjell Andersson, Kungsgården (numera pensionär, engagerad i Rosenlöfs Tryckerimuseum)

 

 

DSCN4604”Yoga blev räddningen i nöden! Jag är otroligt tacksam att jag började med yoga för ett antal år sedan. När jag p g a olycksfall fick en bäckenfraktur blev yogan min räddning. Jag började redan dagen efter olyckan att praktisera yoga i sjukhussängen, små enkla rörelser. Jag är ganska säker på att rehabiliteringen gick fortare tack vare yogan. Rekommenderas!”

Britt Wassberg, Kungsgården

 

 

”Jag åker alltid till yogalektionerna med samma glada förväntan.”

Monica Gustafsson, Gävle

 

 

DSCN5082

”För det första så infinner sig ett lugn när man kommer in i ditt hem (gäller även yogan). Massagen gjorde gott för både kropp och själ. Det började med att jag fick en varm och skön känsla i hela kroppen. Alla kroppsdelar fick en genomgång, som gjorde att jag kunde koppla av i en och en halv timme. Känslan av förnöjsamhet känns fortfarande idag (dagen efter). Det här är någonting som jag vill uppleva flera gånger och som jag tänker rekommendera mina vänner. Du gör ett fantastiskt jobb!”

Lena Åkerlind, Åshammar

 

 

DSCN5168”Yogan får mig att må bra, i både kropp och själ. Den ger mig energi och avslappning. I en härlig miljö med en utmärkt instruktör. Det kan inte bli bättre.”

Solveig Sjöberg, Sandviken

 

 

”Jag har provat olika slags massage under årens lopp men ingen har som din massage gett mig det som jag sökt efter. Hos dig kan jag ge mig hän och slappna av på riktigt. Vi ses!”

Kent Andersson, Kungsgården

 

 

DSCN5066” I framtiden – när jag har blivit klokare – ska jag göra yoga varje dag så att jag mår lika bra som efter tisdagskvällarna i Andrummet.”

Karin Lindfors, Sandviken

 

 

”-Jag vill gärna fortsätta yoga på samma dag och tid. Det har blivit ett beroende – ett trevligt ett!”

Mejlat september 2014 från Anna Gabrielsson i Stocksbo, som började på yoga hos Naturligt & vis för 3 år sedan.

 

DSCN4609

 

Anna Wikfalk, Hägersten, som beställt Ringblomssalva och Läppbalsam mejlar följande… ”Jag tycker det är roligt att beställa från någon mindre än stora kedjor :)) och tänker att dina produkter är extra fyllda med kärlek! Tack, produkterna är verkligen toppen!”

(maj 2014)

 

 

DSCN5216Röster efter föreläsningen ”Egenvård och husapotek” 10 april 2014:

 

”Det var en jättetrevlig och informationsrik kväll. Tack Andrea.”

Eva H, Gävle

 

”Jag håller med! Önskar kvällen varit längre.”

Erika A, Kungsgården

 

”Tack för den inspirationen!”

Susanne R, Sandviken

 

 

DSCN7745”Vilken fantastiskt läkande RINGBLOMSSALVA!

Jag brände mig i solen en dag och smörjde med den, svedan försvann nästan omedelbart och det kliade och sved inte som det brukar göra flera dagar efteråt. Senare samma vecka råkade jag lägga handen på spisplattan och hade genast på salvan. Det slutade göra ont bara en stund efteråt och det blev inga brännblåsor och det enda jag kunde se var att huden var lite rödare där jag bränt mig! Fantastiskt!”

Erika Andersson, Kungsgården, september 2013.

 

 

DSCN5199Så här skrev Evelina Jigsäter, från Järbo, på Facebook maj 2013:

”Yoga is da shit!!! I alla fall för mig. Hur ska jag klara hela långa sommaren utan Andreas underbara pass…”

 

 

”I mer än 10 år har vi deltagit i Andreas kurser. Till en början med meditationskvällar och på senare tid yogakurser. Vi har alltid uppskattat Andreas kompetens, värme och människokännedom. Andrea tar alltid mycket väl hand om såväl kropp som själ.”

Ditte och Sven Bengtsson, Vreten, Järbo

 

 

DSCN5193”Jag har lärt mej att koppla bort tankarna från musklerna. Att bara vara. Låter kanske märkligt, men det är en skön känsla.”

Kerstin Wennerblom, Sandviken

 

 

Den yttre och inre miljön skapar en god stämning innan själva yogan börjar. Att antalet deltagare inte är så stort bidrar till känslan av avspändhet och koncentration vid genomförandet. Jag tycker om variationsrikedomen i rörelserna och tempot. Avslappningsstunden, Yoga Nidra, tillsammans med rörelserna bildar en helhet som ger ett skönt välbefinnande.”

Liselott Backman, Åshammar

 

DSCN3201

 

”Bäst har varit undervisningen och miljön, helt suverän! Andreas lysande förmåga att guida oss rätt i övningarna.”

Annica Guerrero, Storvik