5 härliga må-bra-dagar

Nu är den första KREATIVA VECKAN genomförd av mig och min syster Dunja (Systrarna K). Du som inte redan vet vad vi har i görningen kan läsa mer här: https://www.naturligtochvis.se/systrarna-k/

Vi ville prova vårt veckoprogram med två grupper i Sverige innan vi reser med grupper till Spanien. Den första provveckan har vi alltså haft hos mig i Åttersta, Kungsgården. Du skulle ha varit med!!!

Vi fick njuta av högsommarväder hela veckan… så på det viset blev det verkligen en bra test inför Spanien. Alla luncherna och hela dagen med luffarslöjd satt vi utomhus i trädgården utanför min lokal Andrummet.

Collage till måndagsdeltagarna - kopia

 

Måndagen inleddes med min föreläsning ”Utsida – insida. Balans i livet”. Där tar jag bland annat upp vilka obalanser vi kan ha och att det påverkar vår stressnivå. Hur vi springer i ekorrhjulet och om det är nödvändigt. Vad som hände när livet tog en helt ny vändning.

Om att lyssna på kroppen och intuitionen istället för att köra över signalerna. Vad hjärnan har för jobb och vad hjärtat har för energier. Mindfulness eller heartfulness. Modellen med ringarna som kan ge distans och avslappning. Utsidan med sin föränderliga energi. Insidan med sin stillhet, tomhet. Att bli inspirerad av barns förmåga att vara närvarande och använda alla sinnen.

Två timmar senare var det dags för en god lunch i solen. Lunchrasterna var ungefär 1,5 timme långa så att det fanns tid för både vila och prat efter maten.

Eftermiddagen ägnades åt ett långt pass med Yinyoga. En lugn form av yoga som är extra bra för bindväven som spelar en viktig roll när det gäller kroppens rörlighet och smidighet. Yinyoga kan också vara effektiv för att förebygga och bli av med kronisk smärta.

Tisdag förmiddag gick vi på veckans första medvetna vandring. Den var knappt tre kilometer lång men tog ändå två timmar att gå. Varierande terräng uppför och nerför, genom klapperstensfält och mossig skog. På högsta punkten såg man ända bort till bergen vid gränsen3219 med logo till Dalarna. Efter vägen fick deltagarna olika ”uppdrag” för att uppleva naturen och sina sinnen med närvaro och medvetenhet.

Efter lunchpausen var det dags att prova första passet med frigörande dans. Flera av deltagarna blev positivt överraskade, att det var så roligt och inte alls vad de hade tänkt sig. Kanhända att det borde heta fridans istället, eftersom ordet ”frigörande” kan vara lite vilseledande?

Vi dansade till varierande musik, med kroppsdel efter kroppsdel och hade till sist fått en härlig genomkörare för hela kroppen. Mycket vatten gick det åt i värmen! Glada men ganska trötta deltagare gick hem efter denna aktiva och varma dag.

Hela onsdagen ägnades åt workshop i luffarslöjd, alltså användbara saker som tillverkas av järntråd. Dunja berättade att luffarnDSCN3494 - resizeda tillverkade och sålde sitt ”trådtjack” för att inte åka fast för lösdriveri.

Deltagarna började att göra varsin krok. Därefter gjordes kryddtorkare, brödnagg och gravdekorationer. Koncentrationen var på hög nivå och vi ville knappt bryta för lunch!

Under eftermiddagen spred vi ut oss för att få plats med all tråd som krävdes för att tillverka korgar. Helt fantastiska korgar växte fram och det var mycket stolta och nöjda deltagare som la upp sina fina alster på ett bord för fotografering.

Torsdagens program hade yoga på förmiddagen och medveten vandring på eftermiddagen. Den här gången var det vanlig klassiska yoga (och inte Yinyoga) och en annan natur för vandringen jämfört med tisdagen.

Här är några av deltagarnas feedback för denna dag:

  • Perfekt yogastund. Ny upplevelse av skogen på vandringen.Collage till torsdagsdeltagarna
  • Yogan var sååå bra för min kropp.Tydliga instruktioner och avslutningen med Yoga Nidra blev pricken över i:et. Så skönt med vandring i tystnad och att uppleva sinnena. En givande dag för både kropp och själ.
  • Härligt yogapass med varierande övningar. Intressant, givande och tänkvärd vandring med lagom längd och trevlig paus. Dagen känns jättebra med en perfekt mix.

Ja, så var det då dags för fredag och sista dagen den här Kreativa veckan. Den inleddes med ett härligt danspass där vi dansade olika rytmer till varierande musik. Dansandet framkallade olika känslor men när passet avslutades verkade den mest påtagliga känslan vara glädje.

Eftermiddagen knöt vi ihop säcken, tackade för den ärliga feedbacken som vi hade bett om och visade till sist ett bildspel på några av veckans alla foton.

För oss systrar känns det som om vi är på helt rätt väg. Våra olika kompetenser fungerar bra ihop och – precis som vi hoppades – blev det en  rolig vecka som gav inspiration, kunskaper, energi och glädje.