Evenemang Spanien så texten syns (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till en givande vecka på sköna Costa del Sol i Spanien

– fylld med yoga, frigörande dans, medveten vandring, workshop i luffarslöjd och föreläsning.

En rolig vecka som ger dig inspiration och kunskaper, energi och glädje.

 

Vi som arrangerar Kreativa veckor är inte bara systrar utan också bästa vänner. Vi har många strängar på vår lyra och älskar det vi gör!20171031_095036 - kopia (2)

Båda har vi haft en längtan att arbeta tillsammans, trots att vi bor 65 mil ifrån varandra, och att skapa en verksamhet i ett varmare land under vinterhalvåret.

 

Systrarna K kallar vi oss när vi arbetar med gemensamma projekt. K – eftersom vi båda heter Kalk i efternamn men K kan också stå för kreativitet, kraft och kärlek.

 

PLATSEN, BOENDET OCH MATEN

 

Vi bor och har de flesta av våra aktiviteter i den stora och charmiga villan Casa Caleda i det mysiga, lugna området Mijas, bara 8 km inåt landet från Fuengirola. Villan ligger på bergssidan med magnifik utsikt. Här har Lena, David och Caroline från Gävle sitt B&B och vår grupp hyr hela huset.

Se fler bilder och läs mera på deras hemsida.

Casa Caleda-IMG_0303

Här finns 7 mycket fräscha och välkomnande rum med sköna sängar. Alla rum har egen toa och dusch. 6 aCasa Caleda-IMG_0787 (1)v rummen har egen utgång till den stora terrassen och trädgården med pool.

Poolen är öppen året runt med är inte uppvärmd, annat än av solen.

 

Alla rummen är dubbelrum men två av rummen kan bli trebäddsrum.

 

Enkelrum kan bokas mot pristillägg i mån av plats.

Vi försöker i möjligaste mån placera deltagarna i delat dubbelrum om det är möjligt och om så önskas. Om du bokar ensam så tillkommer enkelrumstillägget men om du slutligen placeras i delat dubbelrum så återbetalas enkelrumstillägget.

 

Det kan vara bra att veta att familjen har två trevliga hundar.

 

Villan har flera trevliga utrymmen som gruppen får använda. Yogan och frigörande dansen kan vi utöva inomhus eller utomhus, t ex på den stora terrassen. Den här årstiden brukar det vara sommarvarmt på dagarna, 20-25 grader i luften och solen brukar lysa.

 

Casa Caleda-IMG_0992

 

Casa Caleda-IMG_0657

 

Lyxigt är att David är kock och har erfarenhet från flera av Stockholms finaste restauranger. Han kommer att servera oss härliga, vällagade, vegetariska måltider. I den mån han får tag på nyfångad fisk, skaldjur eller något annat fräscht för säsongen så kan han erbjuda detta till middag för den som önskar (till extra kostnad). Den som vill kan köpa öl eller vin till middagarna. Annars är det vatten som gäller som måltidsdryck.

Det är inga problem att få specialkost. Meddela oss detta vid bokningen.

 

PRELIMINÄRT VECKOPROGRAM

 

DAG 1 – Söndag

Ankomst till Casa Caleda under eftermiddagen.

19.00 Välkomstmiddag.

 

DAG 2 – Måndag

8.00 Frukost

10.00-12.00 Yoga

12.00-15.00 Lunch och egen tid

15.00-18.00 Föreläsning inkl. fikapaus

19.00 Middag

 

DAG 3 – Tisdag

7.30 Frigörande dans medans solen går upp

8.30 Frukost

Vi åker ner till Fuengirola där vi kan besöka den trevliga marknaden eller välja att upptäcka orten på egen hand. Kanske en dag på stranden? Var och en äter lunch på valfritt ställe.

Hur och när vi åker tillbaka till villan kommer gruppen överens om.

19.00 Middag

 

DAG 4 – Onsdag

7.30 Morgonyoga

8.30 Frukost

Workshop med trådtjack (kallas även luffarslöjd) hela dagen, med lunchpaus.

19.00 Middag

 

DAG 5 – Torsdag

8.30 Frukost

10.00 Medveten vandring i det vackra bergsområdet Sierra de Mijas

Em Yoga

19.00 Middag

 

DAG 6 – Fredag

8.30 Frukost

10.00 Frigörande dans

12.00 – 15.00 Lunch och egen tid

15.00-17.00 Yoga/Meditation

19.00 Middag

 

DAG 7 – Lördag

Frukost

Avresa på förmiddagen till Malaga flygplats

 

VI SOM HÅLLER I ARRANGEMANGET

 

Här är en kort information från oss systrar och vad vi gör under denna Kreativa vecka. Om du vill läsa mer om vad vi gör i våra respektive företag, gå in på våra hemsidor.

Dunja Kalk

Jag har företaget Plura Divisa vilket betyder ”flera olika delar”. Det namnet har jag valt just för att jag har olika delar i min verksamhet som är speciella var för sig men som blir unika tillsammans.

 

FRIGÖRANDE DANS

I den frigörande dansen går vi på upptäcktsfärd i kroppen och blir mer medvetna om vår intuition och andlighet. Inga krav eller måsten, du lyssnar till kroppen som lyssnar på musiken. Tillåter kroppen att röra sig på sitt sätt. Musiken inspirerar och du följer rörelserna. Dansa i glädje, tydlighet och medkänsla med dig själv! Närvaron, andningen och de fria rörelserna löser upp spänningar, frigör livsenergi och utvecklar din intuitiva förmåga.

Har du någon fysisk nedsättning spelar det ingen roll. Man kan dansa sittandes eller liggandes minst lika bra.

 

KREATIV WORKSHOP

Jag arbetar i många olika material när jag skapar, till exempel i trä, metall, textil, garn, papper.

Den här workshopen jobbar vi i tekniken trådtjack (luffarslöjd). Den formar vi sen till krokar, blomsterdekorationer eller kanske till och med korgar.

Alla kan delta oavsett styrkan i händerna eftersom jag har med mig olika grovlekar på tråden.

 

Andrea Kalk

Jag har företaget Naturligt & Vis. Det namnet valde jag för att mina tjänster och produkter är naturliga och hälsosamma samt att mina kurser ger kunskaper och visdom.

 

YOGA

Hoppas att du inte tror att yoga enbart är för viga, smala och unga kvinnor. Nej! Ju stelare du är desto större nytta har du av yoga! Den välkomnar dig som är nybörjare, karl, äldre, överviktig, stressad…

Du kommer att göra din individuella yoga och känner in vad din kropp kan göra. Utan prestation!

Utan att jämföra dig med någon annan. Du tvingar aldrig kroppen till något den inte klarar av och det är du som bestämmer hur fysisk en lektion blir.

Vi kommer att ha flera pass under veckan där vi provar både lugnare och aktivare yogaformer (yinyoga, hathayoga), andningsövningar och avslappning.

 

FÖRELÄSNINGEN ”UTSIDA OCH INSIDA – BALANS I LIVET”

Det här är en föreläsning som jag önskar att jag själv hade fått lyssna på redan i tonåren. Den handlar om hur vi formas av förväntningar att vi ska bli ”lyckade” men till slut ändå känner en tomhet, att något fattas . Den handlar om stress och hur hela vår kultur är i obalans. Tänk om lyckan som vi jagar inte finns där vi tror?

Mindfulness (som jag hellre kallar för heartfulness) är ett ämne i tiden och brukar översättas till ”medveten närvaro”. Vilka positiva effekter kan mindfulness få i vardagen – och hela livet? Kan det ge mer balans med mindre stress, mer energi, bättre hälsa, bättre sömn?

Jag ger konkreta tips på övningar. Är det svårt? Nej, egentligen inte, eftersom vi alla har kunnat det en gång!

 

Båda tillsammans håller vi i den MEDVETNA VANDRINGEN

Att vandra i medvetenhet gör oss uppmärksamma på allt som finns runt omkring oss och vi släpper då tid och rum. Att verkligen se, lukta och känna det som finns omkring lyfter en vandring till helt andra dimensioner än att bara gå.

Det tar 15 min med bil att åka från villan till Sierra de Mijas. Bergskedjan är ett av de mest uppskattade grönområdena på Costa del Sol. Där finns flera märkta leder med utsikt över Medelhavet, som har olika längd och svårighetsgrad. Beroende på gruppens erfarenheter bestämmer vi i förväg om vi vandrar samma led eller går olika leder.

Du bör ha med dig stadiga (och sköna) skor eller kängor, en bra jacka om det skulle blåsa eller komma regn, vattenflaska, mobiltelefon och eventuellt solskydd. En liten ryggsäck rekommenderas.

Vi får med oss varsin lunchmatsäck som vi kan äta när vi vill. Den äter vi i tystnad och i närvaro av alla våra sinnen.

På eftermiddagen åker vi tillbaka och hinner med ett skönt, lugnt, stretchande yogapass före middagen.

 

RESEFAKTA

 

Ingår i resan

Boende i delat dubbelrum 6 nätter

Vegetarisk helpension (utom lunchen en av dagarna) från ankomstmiddagen på söndag den 7/10 till och med frukost på lördagen den 13/10.

Lakan (och handdukar för inomhusbruk).

Veckans programpunkter med yoga, dans, föreläsning, workshop inklusive tråd, vandring.

 

Ingår inte

Flygresa

Transfer

Transporter/taxiresor vid utflykter till vandringsområdet och marknaden i Fuengirola.

Eventuellt andra utflykter utöver det som står i veckoprogrammet.

Pool/strandhandduk (kan hyras av Casa Caleda för 5€).

 

Hälsa och åldersgräns

Varje deltagare ansvarar själv för att hälsotillståndet är sådant att hen utan risk kan delta i aktiviteterna under veckan. Det är önskvärt att du meddelar oss om du är gravid eller har hälsoproblem. Vi har inga speciella åldersgränser men deltagarna ska kunna och vilja vara med i aktiviteterna.

 

Resa

Du bokar själv din resa till Spanien där Malaga är närmaste flygplats.

Det finns många sidor på internet som jämför flygbolagens priser och vi vet faktiskt inte vilken som är bäst. Själva reser vi med Norwegian, från/till Stockholm och Köpenhamn för att de har direktflyg och vi tycker att de har bra priser och flygtider.

 

Boka inte flyg innan du fått information från oss att minimiantalet bokningar är uppnått.

När ditt flyg är bokat vill vi veta vilket flygbolag och vilka tider för att kunna samordna eventuell

taxi-transfer.

 

Enligt skyscanner.se är det billigast att boka flyg från Stockholm till Malaga 25 veckor före avresa och från Köpenhamn 23 veckor före. Alltså någon gång i april. Men observera att deras kartläggning bygger på genomsnittet av bokningsdata från 2014 till 2016 och att det är många olika faktorer som påverkar när priserna är som lägst.

 

Transfer

Casa Caleda ligger bara 20 minuters bilresa från Malagas flygplats. De har samarbete med en taxi som kör till fast pris (40 euro) och har chaufför som pratar svenska. 6 personer får plats så taxin passar perfekt när flera deltagare kommer med samma flyg.

Det går även att ta tåget från flygplatsen till Fuengirola som tar 33 minuter och kostar 2,70 euro. Sedan taxi upp till Casa Caleda (ca 10 euro).

 

Yogautrustning

Vi kommer att ta med oss nya yogamattor till Casa Caleda som du antingen kan låna under veckan eller köpa och ta med dig hem. Du kan ävelements-eko-yogamatta-6-mm-limeen ta med din egen yogamatta om du vill.

 

Vår yogamatta heter Elements och har mycket bra grepp. Den är grön (lime) och extra tjock, 6 mm. Materialet är ekovänliga TPE som är 100 % återvinningsbar och biologiskt nedbrytbar. Mått 183 x 61 cm. Vikt 870 gram.

Mitt ordinarie pris är 395 kr men köper du en matta i samband med bokning av resan får du 50 kr rabatt och betalar alltså 345 kr.

 

Ett tips är att du tar med dig en sarong, en sjal eller en tunn filt. Den kan du använda som en kudde eller om du vill dra den över dig vid avslappningsövningarna.

 

WiFi

Ja det finns, men du rekommenderas att vara frånkopplad så mycket som möjligt.

 

El

Standard EU 2-pin plugg (alltså samma som i Sverige).

 

Valuta/kreditkort

Valutan är euro och många ställen tar emot kreditkort men vi rekommenderar att du även tar med dig kontanter.

Vi har valt att transfer och taxiresor inte ingår i arrangemangets pris eftersom det kanske inte utnyttjas av alla deltagarna. Kontanter behövs då för att dela på resekostnaderna.

På Casa Caleda tar de enbart emot kontanter (euro) eller swish. Allt man tar ur minibaren, extra mat och dryck, hyra av pool/strandhandduk betalas innan avresan.

 

DATUM OCH PRISER

 

Söndag 7 oktober – lördag 13 oktober 2018

 

8995 kr med boende i delat dubbelrum

8695 kr med boende i delat trebäddsrum

3000 kr tillkommer för boende i enkelrum

 

Boka tidigt rabatt! Boka innan den 31 maj och få 1000 kr rabatt!

 

BOKNING OCH BETALNING

 

Du anmäler dig genom att kontakta oss via mejl andrea.kalk@telia.com eller på telefon 073 93 283 10. Du får en bokningsbekräftelse/faktura av oss via e-post.

 

Anmälningsavgiften 2000 kr ska betalas inom 10 dagar till vårt bank- eller plusgirokonto.

Slutbetalningen betalar du senast 31 augusti.

Vid bokning senare än 31 augusti ska hela beloppet betalas omgående.

 

Förutom dina kontaktuppgifter vill vi även veta om du behöver specialkost.

Vi vill även veta om du tar med dig egen yogamatta eller vill köpa en ny matta. Se info ovan.

 

AVBOKNINGSREGLER

 

Du har rätt att avboka arrangemanget om du eller ditt resesällskap blir akut sjuk.

Läkarintyg ska då omgående skickas till oss. Läkarintyget ska innehålla datum, diagnos och även innefatta datum för den behandling eller undersökning som ligger till grund för läkarens beslut att avråda dig från att resa.

 

Om avbokning sker:

  • tidigare än 60 dgr före avresan får du tillbaka 1700 kr av anmälningsavgiften
  • senare än 60 dgr men tidigare än 30 dgr före avresa ska du betala anm. avgiften
  • senare än 30 dgr men tidigare än 14 dgr före avresa ska du betala 25 % av arrangemangets pris
  • senare än 14 dgr men tidigare än 8 dgr före avresa ska du betala 50 % av arrangemangets pris
  • senare än 8 dgr före avresa ska du betala 100 % av arrangemangets pris

 

Observera att vid avbokning av flyg gäller flygbolagens avbokningsregler.

 

RESEFÖRSÄKRING

 

Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt försäkringsskydd före avresan.

Ingår reseförsäkring i din hemförsäkring eller behöver du teckna en separat sådan? Ingår avbeställningsskydd? Ingår olycksfallsförsäkring som gäller för de aktiviteter som du ska utöva på resan?

 

ÖVRIGT

 

Resegaranti via kammarkollegiet finns inte på denna resa på grund av att detta är ett enstaka arrangemang. Skulle resan av någon orsak ställas in återbetalas hela summan till dig.

 

Om det skulle inträffa kostnadsökningar (som överstiger 100 kr per resenär) beroende på ändringar i skatter, tullar eller växelkurs har vi rätt att höja priset. Då redovisar vi hur prishöjningen har beräknats.

Arrangemangets pris sänks om kostnaderna minskar med mer än 100 kr per person.

 

Om det skulle vara något som du inte är nöjd med på resmålet bör du ta upp det med oss på plats omgående för att ge oss en möjlighet att snarast åtgärda problemet.

 

 

VARMT VÄLKOMMEN in i vår kreativa värld.

Här tänker vi ett steg till, utanför ”borde” och ”måste”.

Istället öppnar vi till hjärtats glädje och samhörighet.