Jag fortsätter med ”joyspotting”

posted in: Okategoriserade | 0

Idag är det vintersolståndet och från och med nu blir det alltså ljusare igen. En anledning att glädjas, tycker jag.

Därför blir JOYSPOTTING temat på detta inlägg, något som jag skrivit om tidigare. Det betyder att ha ögonen öppna för det som skänker glädje… och det kan ju vara allt från en liten blomma i gräsmattan till att kosta på sig ett miljöombyte. Om jag tittar på vad jag fotograferat de senaste månaderna (och det har varit ovanligt lite) så har det handlat om min utsikt, trädgården och några utflykter.

Den här gången skriver jag ingenting om yoga eller mitt företagande – för det har inte hänt så mycket på den fronten under hösten.

 

Jag börjar med några foton på min utsikt (från september och december). Det är slöjor av morgondimma, dramatiska moln, oväder som drar förbi, grådagar och soldagar. Ständigt en ny ”bild” att titta ut på. Vi har haft snö och 17 minusgrader tidigare i december (men nu är allt grönt igen).

 

 

Några glädjestunder från trädgården var när jag hade planterat några krukor med höstväxter, när jag hade fått äpplen från grannen (som jag sparat som äppelkompott) och varje gång jag kunde plocka en liten skål hallon (vilket jag gör varannan dag hela hösten till slutet av september!).

Utflykter är ju alltid en påfyllnad av glädje och energi, oavsett om det är en kortare eller längre tur. Här är några som fastnat på bild…

Den 3 september gick Anya och jag med Iris i området ”Klöva hallar” som ligger nära Ljungbyhed.

Den 12 september hängde jag med pensionärsföreningen (som jag gått med i!) till Klåveröd där det finns många trevliga vandringsleder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag hälsade på mina vänner i Grönhögen på södra Öland i slutet av september. Det var faktiskt första utflykten utanför Skåne på 1,5 år! Supertrevliga dagar utomhus med fågelskådande och mysiga kvällar inomhus med fina samtal och umgänge. Verkligen en påfyllning av energi och glädje!

Till sist några foton från hundpromenader i närmaste omgivningen. Alltid trevligt på alla vis! Alltid härligt med frisk luft och dagsljus. Alltid skönt att få röra på kroppen. Alltid glädje när man har sällskap av en syster eller en dotter! Och hundarna är ju alltid stora glädjespridare!

Att kunna röra på kroppen och att kunna gå ut är inget man kan ta för givet – så jag är SÅ tacksam för att jag kan göra det. För två veckor sedan insjuknade jag i något virus (vet inte vilket av alla som härjar nu) och var däckad några dagar. Känner fortfarande av det men är tusen gånger piggare nu. Visst är det skönt att känna sig pigg men det kan faktiskt finnas vissa fördelar med att ligga i sängen eller soffan några dagar. Att inte orka något annat än att vara här och nu.

Men det är många som är sjuka och allt firande under jul och nyår känns osäkert. Planen är annars att deltaga på jullunchen för ensamma som arrangeras av föreningen Nattöga på julafton. På kvällen tänkte vi göra egna pizzor… så det kan bli en mycket ovanlig julafton för mig. På juldagen är tanken att vi träffas hos syster Dunja och äter ett julbord med sådant som vi gillar. Jag håller tummarna för att samtliga deltagare håller sig friska och pigga.

Jag hoppas att DU också får vara frisk och att du också kan hitta glädje i alla slags former – både under helgdagar och vardagar. Men även när vi inte får vara friska och planerna går åt skogen så har vi faktiskt möjligheten att fortsätta med ”joyspotting”, att ha ögonen öppna för det som skänker glädje.

God Jul & Gott Nytt År!