Uterummet är invigt

posted in: Balans i livet, Trädgård i Skåne | 0

Idag – den 22 april – har en flyttfirma hämtat alla våra tomma flyttkartonger, ungefär 250 stycken. Hurra!

Det betyder att vi helt plötsligt har ett uterum eftersom det är där vi har förvarat kartong efter kartong, allt eftersom dom har tömts och plattats till. Sista kartongerna packades upp i måndags, jag informerade Gefleborgs Flyttservice och så kom deras samarbetspartner i Helsingborg redan idag. Sådan snabb service gillar vi!

Dagens eftermiddagskaffe drack jag och tjejerna sittandes i soffgruppen i uterummet samtidigt som vi tittade ut på sol och blå himmel men var skyddade från stormvindarna som har blåst idag.

Utsikten från uterummet

 

Jag vet att det var länge sen jag hörde av mig på sociala medier men har haft fullt upp med annat. Dagarna går väldigt fort och det är alltid något som behöver göras. Är det inte upp-packnings-bestyr så ska det gås på hundpromenad. Belysning kompletteras, böcker sorteras, odlingslådor har arrangerats… förutom det där gamla vanliga med matlagning, klädtvättning och återvinningsbesöken. Men visst, vi tar oss även tid för träffar med min syster Dunja och hennes Jerker. Tillsammans njuter vi av god mat, trevliga utflykter och pokerturnering.

Energin för att arrangera yogapass via Zoom har inte riktigt funnits – men jag lovar att inbjudan kommer snart!

Varje vecka dyker det upp något nytt i trädgården och det är så spännande. Plötsligt kom det stora blommor på en kal buske och till min stora glädje var det Magnolia.

 

För mig är det en del okända växter i trädgården, som jag inte känner igen från Gästrikland. Har ingen aning vad allt heter men jag tänker att det tar jag reda på, tids nog. Framöver hoppas jag på besök av min trädgårdskunniga väninna som kan hjälpa mig att identifiera vad som finns på tomten.

En annan sak, som vi inte hade i Gästrikland, är mullvadar! Det verkar vara mycket idoga djur som gräver gångar och gör hål i folks trädgårdar, ungefär som sorkar men värre. Vi har bara tre mullvadshögar på gräsmattan men vi har redan märkt att oavsett vad vi gör för att täppa till hålen så är det nya högar efter ett tag!

Här har jag tryckt ner två gamla solcellslampor i hålet men det hindrar inte ett dugg. Mullvaden puttar upp lamporna så att dom ligger på gräsmattan! Men nu har jag fått ett dundertips som innefattar fårull och en dekokt på vitlök. Får se imorgon om det fungerar…

Mullvadshög

Sammanfattningsvis har vi det bra. Vi håller oss friska och känner ofta att vi gjort ett rejält arbetspass när dagen är slut… vilket gör att vi sover gott.

Ha det så bra så hörs vi snart igen.