Rapport från Skåne

posted in: Okategoriserade | 0

Nu känns det som att vi har landat någorlunda i nya huset och i nya orten Ljungbyhed. Vi har packat upp – och plattat till – drygt 100 flyttlådor vilket gör att det inte längre är så trångt att kryssa sig fram i rummen. Det är tusen beslut om dagen typ ”var ska jag placera detta?” men det är samtidigt roligt att försöka få till det så bra som möjligt. Mycket jobb återstår… men det är ingen stress. För varje dag känns det bättre och bättre.

Dotter Anja försöker få till det så trevligt som möjligt i källaren. Med hjälp av bra belysning (och många olika möbleringsförslag) kommer det säkert att bli ett trevligt sovrum plus ett rum för kreativt skapande.

Köket har gott om förvaringsmöjligheter och fungerar alldeles utmärkt, trots att det är väldigt mycket mindre än köket i Åttersta.

Mitt sovrum är ljust och trevligt (nästan fritt från flyttlådor). Gott om plats för kläderna. Härlig utsikt över fältet bort mot ekskogen i horisonten.

En yogamatta ligger på golvet där jag gör sköna övningar varje morgon innan dom andra har vaknat. Kroppen behöver det. För att orka med dagens styrketräning (vilket jag påstår att en flytt kan kallas). Även själen behöver det. För medans muskler och leder vaknar och mjuknar sprider sig det inre leendet!

Min känsla efter flytten är övervägande ljus och positiv. Snön och kylan för en vecka sedan har gett vika för vårkänslor eftersom solen tittar fram, gräsmattorna är gröna och det är över 10 plusgrader. Det är roligt att upptäcka nya promenadvägar och hur det ser ut i de närmaste orterna. Det ska bli spännande att se vilka växter som snart kommer att sticka upp i trädgården.

Saknaden av vännerna i Gästrikland finns där men jag har inte riktigt hunnit med att känna den, på riktigt. Uterummet med tomma lådor

Jag har inte heller hunnit med att träffa mina systrar ordentligt. Det har ju varit fullt upp denna första vecka. Tids nog blir det lugnare och jag kommer att ha massor av tid att umgås… hoppas jag.

Själva flytten gick jättebra. Jag kan varmt rekommendera Gefleborgs Flyttservice som såg till att vi fick mycket bra service från början till slut!

Det är verkligen skillnad på flyttfirmor! Inget av de billigare företagen brydde sig om att komma till Åttersta för att kunna lämna en ordentlig offert utan de gick enbart efter hur många kvadratmeter vi hade. Risken hade nog varit stor att de hade kommit med för liten lastbil på själva flyttdagen (vilket ju hade varit katastrof). Dessutom använde de inte ”skrymmel-lådor”, tavel-lådor, garderobslådor mm fiffiga packmöjligheter utan väldigt många saker hade lagts löst i en lastbil – vilket kanske funkar vid korta transporter men inte hade varit säkert i 70 mil.

Nu fick vi genomgående proffsigt och trevligt bemötande och kände oss trygga hela vägen!

Vi hade även flyt när det gäller dotter Marias lägenhet. Redan i december anmälde hon sitt intresse för en lägenhet med ett bra läge bredvid ett grönområde och på promenadavstånd till mitt hus. Men den tidigare hyresgästen flyttade inte ut så det blev aldrig någon visning. Två månader senare kom den ut igen men Maria var tvåa av de som anmält intresse. Han som var etta sa ja till lägenheten men kom aldrig och skrev på kontraktet… så TILL SLUT… några timmar innan flyttbilarna (ja, det blev två lastbilar!) skulle lossa fick hon beskedet att hon skulle få lägenheten!

Det sparade oss massor av jobb, för nu kunde hennes flyttlass lossas till lägenheten istället för till huset. Nu bor hon med oss i huset men om en månad får hon flytta in i en nyrenoverad lägenhet. Tummen upp!

Du som träffat Marias hund, Iris, kanske undrar hur hon har klarat av flytten? Iris är inte speciellt förtjust i förändringar och brukar vara orolig vid nya möten. Men då och då blir vi förvånade. Till exempel när hon plötsligt förstår att hon inte får skälla när hon smugglas in i en sjuksal…

Nu har hon varit med om massor av förändringar. Bott på olika ställen, promenerat i helt nya omgivningar, träffat massor av nya människor och hundar och vi (i hennes flock) har betett oss som yra höns hela dagarna under de senaste veckorna. Och det har faktiskt gått jättebra! Okej, hon visar ett visst missnöje ibland då vi inte har tid att sitta stilla med henne i knät. Men det är ju bara bra – för hon ”tvingar” oss att ta pauser.

Iris behöver ju också leta sig fram till bästa liggplatserna och hitta nya placeringar av vattenskålen. För tillfället verkar en sopsäck med lakan vara en riktigt bra liggplats!

Jo, hon känner givetvis in hur vi mår – så det betyder att vi mår bra och känner oss lugna – och då gör ju även hon det.