Mysigaste och miljösmartaste ljuset

posted in: Okategoriserade | 0

Jag är numera återförsäljare för Vishrams Oljebrännare.

När jag hittade denna produkt blev jag genast eld och lågor (förlåt, kunde inte låta bli det uttrycket, hihi). 20180918_180449 (2)

I mina lokaler brinner det ett antal värmeljus i flera timmar varje vecka och jag har letat efter bättre alternativ en längre tid. Av flera anledningar. Värmeljusen i butikerna är av urusel kvalitet. Många av de billigare sorterna kan bara tändas en enda gång eftersom de har en veke som inte går att tända fler gånger. Därför har jag köpt ett dyrare märke som fungerar men tyvärr har även det märket blivit sämre. Numera anger de inte vilket innehåll ljusen har, vilket betyder att de slutat med stearin och istället använder betydligt sämre ingredienser som petroleumprodukter (paraffin) och i värsta fall kanske också palmolja. Enligt WWF är produktionen av palmolja ett av de största hoten mot regnskogen. Jag blir också trött på att de inte längre brinner 6 tim20180918_143111 (2)mar, som förpackningen påstår.

Ett tag trodde jag att batteridrivna värmeljus skulle kunna vara ett alternativ. Men… det är bara att inse… det är inte alls samma sak som en levande låga.

Visst, batteridrivna ljus avger inga giftiga gaser (som petroleumprodukter gör) och de förbrukar inte värdefullt aluminium men i övrigt är de nog inte speciellt miljövänliga.

Därför blev jag så lycklig över Vishrams Oljebrännare – som är en svensk uppfinning och tillverkas i Småland (inga transporter från t ex Kina)!

Du kan enkelt göra dina egna oljelampor och få dem att brinna lika säkert och sotfritt som ett stearinljus. En halv deciliter brinner runt 8 timmar.

Mina kunder har också blivit glada över dessa produkter och min tanke är att sälja dem från min lokal i Kungsgården.

Den som vill beställa och få hemskickat hänvisar jag till Vishrams hemsida (se nedan) som har bättre fraktpriser och betalningsalternativ än vad jag kan erbjuda.

Passa på att byta ut dina gamla värmeljus där hemma. Passa på att ge bort i present. Passa på att ge en miljösmart julklapp!

Oljeljus