Härliga hösten

Jo, visst är det kallare, mörkare och blötare tider MEN jag försöker välja att se höstens fördelar.dscn1347

Jag hinner med att göra saker inomhus nu, som har fått vänta. Nu när trädgården inte kräver speciellt mycket tid av mig blir det äntligen av.

Till exempel har jag tillverkat nya Läppbalsam idag. Jag har en kund som brukar köpa 10 st på en gång och det tvingade mig att tillverka en ny omgång. Det går relativt snabbt att fylla hylsorna med blandningen av ringblomsolja och bivax. Men etiketterna tar betydligt längre tid. Jag gör dom själv eftersom det skulle bli alldeles för dyrt att låta någon annan trycka upp så pass få etiketter som jag behöver.

Men efter redigering, utskrift, klippande och klistrande sitter dom till slut på hylsorna. Det känns tillfredsställande att göra en produkt som inte innehåller någon uttorkande mineralolja (som dom flesta Lypsyler annars innehåller!) utan håller läpparna mjuka och fina med helt naturliga ingredienser, hela vintern.

Svampletande brukar vara en favoritsyssla på hösten men i år har det varit för torrt i våra skogar. Men kanske trattkantarellerna får ny kraft av veckans regn? Det får nog bli en koll till helgen…

Om inte annat är det ju härligt att promenera i den friska luften!

Inomhus har ljusstakarna plockats fram och det är mysigt att tända ljus till frukost, på kvällarna och till yogagrupperna. Lampor i all ära men det är något helt annat med levande ljus. Att dessutom kunna tända en eld i köksspisen eller i kakelugnen ökar ju mysfaktorn rejält.

Den här veckan avslutas höstens första yogaperiod. Nästa vecka kör jag Yin Yoga, istället för att ha en ledig vecka. Det var så många som inte fick plats i somras och flera har frågat efter just Yin Yoga. Det är ju då man håller kvar positionen i 4-5 minuter, så det är en stillsam yoga. Stora fördelen är att bindväven påverkas positivt och kroppen känns mjukare och smidigare efteråt. En del kan bli av med smärta som beror på stelnad bindväv – och stelnar gör den ganska snabbt när vi håller någon kroppsdel mer stilla än normalt.

I slutet på veckan ska jag hålla min föreläsning ”Insida – Utsida, balans i livet” igen. Härligt att få dela med sig av insikter och erfarenheter som gör livet lite lättare att leva! 🙂

Vecka 45 har november börjat och då kör höstens andra yogaperiod igång med sex nya veckor. Som vanligt är det åtta grupper (= tider) att välja på varje vecka.

Veckorna går så himla fort! Om en månad får man plocka fram stjärnor och stakar till advent. Det brukar kännas positivt när en massa ljuspunkter lyser upp överallt.

Och om två månader är det jul…

2 Responses

  1. Dunja

    Låter så mysigt med allt du gör. Saknar att kura hemma hos er. Fördel att det ”snart” är jul, då ses vi igen! Kraaam finaste söstra mi!