Work in progress

 

img_0078-forminskadVad händer det för spännande – nu när yogagrupperna har ledigt för sommaren? Jo, det är full rulle som vanligt… med förberedelser, planerande, massage, ta emot anmälningar till sommarens yogakurser, mejla, fotografera, bokföra, säkerhetskopiera, styrelsearbete (Nätverket Solveig), fönsterputsande, göra yogafilmer, plocka vilda växter, gräva om kompost, rensa ogräs, plantera, lära mig nya dataprogram, uppdatera bloggen… en salig blandning av företagande och privata sysslor. Och lite vila också, givetvis. Så att det blir balans 🙂

Vädret får bestämma om jag jobbar inomhus eller utomhus. Det är ju en lyx man kan unna sig simg_0098-forminskadom egen företagare, i alla fall ibland. Nu när det har varit soligt och fint har jag passat på att plocka skogsvioler. Jag trodde inte att jag skulle hitta tillräckligt många violer men tack vare väninnans intuition (som ledde oss åt rätt håll hela tiden) fick jag ihop en fin hög med blommor.

Blommorna har stoppats i en glasburk och en blandning av fina vegetabiliska oljor har hällts över. Sedan ska burken stå fyra veckor i ett soligt fönster och skakas om varje dag. Därefter silas blommorna bort och jag får en koncentrerad viololja.

 

Den här gången är jag ute efter violens egenskaper som kan stilla klåda. En god vän har problem med hemsk klåda i kroppen och har inte fått någon fungerande hjälp från läkare, annat än kortison. Massor av prover har tagits men ingen anledning till klådan har hittills hittats. Tyvärr är det ganska vanligt att just klåda inte får någon förklaring. Kanske för att den kan ha så många olika anledningar, både invärtes och utvärtes anledningar.

img_0081-forminskadUnder tiden som vännen provar olika dieter och behandlingar ska det bli spännande att se om den färdiga viololjan kan ge lindring. Jag vet i alla fall att oljan tidigare har varit till stor hjälp för minst två personer som hade det väldigt jobbigt med klåda som kom från insidan av huden, inte bara uppe på huden.

Ringblomsfröna är planterade och det har redan kommit upp små plantor. Ringblommor odlar jag varje sommar, annars kan det ju inte bli någon ny ringblomsolja till salva och läppbalsam.

Planeringen för helgen med Yin Yoga och kvällen med Yoga & Avslappning för ungdomar är på gång. Båda kurserna är fullbokade! Jätteroligt! Extra spännande ska det bli att se hur ungdomarna tar emot yogan. Yogan är en av aktiviteterna i sommarpasset som alla skolbarn får i Sandvikens Kommun.

Mera ”work in progress” är ett projekt tillsammans med dottern Anja, som känns väldigt roligt och spännande. Det är att göra filmer av mina yogapass.

DSCN0259

Redan nu finns filmer upplagda på Youtube men än så länge kan ingen se dom. Återkommer framöver med den spännande fortsättningen 🙂