Här är några exempel på föreläsningar som jag har haft de senaste åren men det har också varit olika varianter. Numera är jag tveksam till att tacka ja till föreläsningar. Det tar väldigt mycket tid och energi men samtidigt är det ju så roligt… så fråga kan du ju alltid 🙂

 

DSCN7950

MIN EGEN RESA

En del uppdragsgivare har varit intresserade av vissa delar av mitt liv. Andra av hela livet.

En del vill höra om hur livet tog en annan vändning för att jag fick ett barn med svåra funktionshinder. Om hur det var att vara mamma till Erik – både svårigheterna och glädjeämnena. Lärdomarna.

En del vill höra om hur det är att vara egen företagare i hälsobranschen. Hur jag kände mig mer eller mindre tvingad att starta eget 1995 vilket gör att jag nu har ganska många års erfarenheter. Hur det började, utvecklades och hur det ser ut idag.

Eller så blir det en kortare sammanfattning i samband med att jag presenterar mig inför föreläsningen av något av ämnena nedan.

 

 

 

 

 EGENVÅRD = EGEN HÄLSA

DSCN6595

Här har uppdragsgivare kunnat plocka ur mitt kunskapsförråd och få en intressant föreläsning som passar.

Förslag på innehåll:

  • Egenvård – att förebygga och sköta om sin hälsa
  • Använd örter och läkeväxter till ditt eget husapotek
  • Hur du gör din egen läkande salva och/eller olja
  • Ringblomsalva och Svenskdroppar – vad har man det till?
  • Utsida/insida – vad betyder det att ha balans? Och hur kan vi göra?

 

 

HEARTFULNESS/MINDFULNESS – ett ämne i tiden

Vem vill inte känna mindre stress, få mer energi, få bättre hälsa, sömn och balans i vardagen? Kanske är det en av de största utmaningarna i vårt moderna samhälle, att finna balans i livet? Mindfulness brukar översättas till ”medveten närvaro” och handlar helt enkelt om att leva i nuet. Svårt? Nej, egentligen inte, eftersom vi alla har kunnat det en gång!

  • Jag pratar om hur mina erfarenheter som mamma, till ett barn med svåra funktionshinder, har lärt mig att släppa på kontrollen (i alla fall lite) och leva i nuet.
  • Jag ger konkreta tips på övningar och tekniker i mindfulness.
  • Jag berättar om vilka positiva effekter mindfulness får i vardagen – och i hela livet.

DSCN0710 Resized

 

MYCKET MERA MASSAGE

Jag har föreläst (och haft kurser) om massage i många olika sammanhang. Ja, det är verkligen ett ämne jag känner varmt för!

Pratade då om allt som händer i kroppen vid massage och vad forskningen kommit fram till. Berättar om exempel inom olika verksamheter (som sjukhus, förskolor, skolor, arbetsplatser, ungdomsgårdar, fängelser mm) och vilka resultat och förändringar man sett tack vare massage.

Babymassage
Att berätta om babymassage för blivande eller nya föräldrar på t ex MVC och BVC var väldigt roligt. Det har jag gjort – gratis – sedan 1995.

Massage i förskola och skola
Jag har pratat på förskolor och skolor, dels för personalgrupper och dels i samband med föräldramöten, om hur massage kan göra näst intill underverk i barn- och ungdomsgrupper. Jag inspirerade till att massage skulle användas i verksamheten och gav råd till hur man praktiskt kan gå till väga.

Övriga sammanhang
För att sprida fakta och fördelarna med massage så höll jag föreläsningar på många olika platser. Arbetsplatsträffar, på föreningar, under temadagar och hälsokvällar. På mässor och events…

 

Hjärtformad sten på strand

”Acceptance is the act of embracing

what life presents to you

with a good attitude.”

~Chérie Carter-Scott~

 

 

Pris på alla föreläsningar enligt offert.