Hur nå ut till ungdomarna?

posted in: Balans i livet, Föreläsning | 0

9736 beskuren  9730 beskuren

På bilderna sitter åhörarna och blundar under en övning i medveten närvaro.

 

 

 

Jag känner mig glad och tacksam för att föreläsningen i Björksätra kyrka gick bra idag. Tydligen var det publikrekord för deras arrangemang ”Afternoon Tea” – drygt 40 personer :-). Jättekul!

Fick med mig flera idéer hem, efter att ha pratat med några åhörare efter föreläsningen…

Egentligen är det nog en annan publik som jag borde vända mig till? Jag tror att min publik idag redan är ganska bra på det här med att inte stressa så mycket. De har småbarnsåren bakom sig. Flera har även förvärsarbetet bakom sig. De är inte uppkopplade på sociala medier dygnet runt. De har riktiga vänner att umgås med, inte enbart Facebook-vänner. Många har tid – och livserfarenhet – för att ta hand om sig själva och för att göra bra val i livet.

Så, hur når jag ut till skolungdomarna som mår dåligt av att inte ha nära vänner, som inte sover djupt på nätterna för att mobilen plingar, som inte vet hur de ska hantera vardagliga kriser?

Hur når jag ut till småbarnsföräldrarna som känner att 24 timmar per dygn inte räcker till? Som känner sig otillräckliga – hur de än försöker.

Hur når jag ut till de som brakat ihop efter många års stressande?

Inte för att jag påstår att jag har en mirakelmedicin som gör alla friska och glada… men jag tror faktiskt att det jag pratar om skulle kunna hjälpa många att få nya tankebanor. Nya strategier för att få mera balans i livet.