Under sommaren – när mina yogagrupper har sommarlov – har jag under flera år bjudit in till olika yogaevenemang. Oftast har det varit enstaka kvällar med utomhusyoga men även Yinyoga-kurser.

I år (2018) har jag inget sommarprogram med spikade datum utan jag planerar att bjuda in till utomhusyoga i augusti med bara en eller två dagars varsel, när väderprognosen ser lovande ut. Då bjuder jag in via sms – så om du önskar vara med på den sändlistan, hör av dig!

I augusti blir det en helg med Yinyoga – lördag 25/8 och söndag 26/8. 

 

 

SÅ HÄR SÅG PROGRAMMET UT SOMMAREN 2017

  • Yin Yoga-helg
  • Utomhus yoga fem tillfällen
  • Fira internationella yogadagen 21/6

 

Yin Yoga-helgYin Yoga med yin o yang

 

Bindväven spelar en viktig roll när det gäller rörlighet, smidighet och smärta i kroppen. Yin Yoga påverkar bindväven positivt då vi stannar i en sittande eller liggande position 3-5 minuter. En yogaform som blir allt populärare och passar de flesta. Många av övningarna stärker och öppnar upp framför allt i höfter, bäcken och nedre delen av ryggen.

Vi gör två olika pass dagarna efter varandra vilket påverkar kroppen så att du tydligt känner att lederna blir rörligare och mjukare.

Vi är i min lokal, Andrummet, så max 8 deltagare kan anmäla sig. 450 kr för båda dagarna, betalas vid anmälan till bank- eller plusgiro.

Lördag 3/6 och söndag 4/6 kl 10.00-12.00 båda dagarna.

 

DSCN7160 resizedYoga utomhus fyra sommarkvällar i Åttersta

Det är härligt att yoga ute i friska luften, i det gröna! Fyra av kvällarna håller vi till på gräsmattan i Åttersta. I år sätter jag inte upp det stora partytältet så vi får hålla tummarna att det blir fint väder. Om det är blött, kallt eller regn i luften blir det inställt. Ta med egen yogamatta om du har, plus eventuellt en filt till avslappningen.

Måndag 12/6, måndag 19/6, tisdag 4/7, torsdag 6/7.

Kl 18.00 – 19.30.

Du kan anmäla dig till ett eller flera tillfällen genom att skicka sms. Yogapassen är olika varje gång.

160 kr/gång, betalas till bank- eller plusgiro, via swish eller kontant.

 

 

Korsikabadet resizes30

Internationella yogadagen 21 juni

 

2014 bestämde FN, efter ett förslag från Indien, att Yogans Dag ska firas årligen den 21 juni.

Jag hoppas kunna sprida yogan – så därför bjuder jag in till en kväll med utomhusyoga på gräsmattan vid Korsikabadet i Kungsgården.

ALLA är välkomna! 

Ta med egen yogamatta om du har, eller ett liggunderlag, och eventuellt en filt till avslappningen. Kanske även något att lägga under yogamattan, t ex trasmatta, picknickfilt eller liknande.

Vid kyrkan i Kungsgården svänger du in på Korsikavägen, mot Rosenlöfs Tryckerimuseum. Kör rakt fram tills vägen tar slut vid badets parkeringsplats, där du parkerar.

Vi samlas 17.45. Yogapasset pågår 18.00-19.30.

Om det är blött eller kallt blir det inställt.

Anmälan är inte helt nödvändig men önskvärd. Om du anmäler dig via sms kan jag ge dig besked på eftermiddagen, ifall vädret är tveksamt och du funderar ifall det blir av eller inte.

Yogan är gratis men det finns möjlighet att ge ett frivilligt bidrag till välgörande ändamål. Denna gång samlar jag till barn som lever i missbruksmiljö.


Passa på att besöka olika utomhusyoga-arrangörer om du reser runt i sommar-Sverige. Här är en sida med olika evenemang.

https://yogobe.com/se/blog/yoga-sup-utomhus-sverige-2017


 

PRAKTISK INFORMATION

Under resten av året har jag kurser i Satyananda Yoga som har sina rötter i den klassiska yogan. En sympatisk yoga där var och en gör det kroppen klarar av – så den passar de allra flesta. Speciellt dig som tror att du är för stel.

Hör av dig om du vill att jag skickar höstens program när det är klart. Kommer även att synas här på hemsidan, så klart.

Anmälan via mejl andrea.kalk@telia.com eller telefon 073-93 283 10.

Betalning till bankgiro 622-7466, plusgiro 55 13 34-6 eller kontant.

Andrummet är min fina lokal som ligger i källarvåningen i huset där jag bor, i byn Åttersta, ca 2 km norr om Kungsgården. Här får 8 yogadeltagare plats. Yogamattor finns i lokalen. Även kuddar, meditationspallar och filtar.

Vägbeskrivning:

Kör E16 till Kungsgården och följ skyltarna mot Järbo, Kungsberget och Ockelbo (väg 302). Efter ca 600 m på 302:an, sväng vänster vid skylten ÅTTERSTA 1. Nu är du på vår grusväg och huset ligger knappt 600 m in på Åtterstavägen, på vänster sida. Rött dubbelgarage före vitt hus med svart tak.

Om du kommer från Järbo ser du skylten till Åttersta till höger, ca 200 m efter byn Norrberg.

Parkera  vid garaget. OBS – kör fram nära garageportarna så att fler bilar får plats!

Övrigt:

  • Undvik att äta en större måltid 2 timmar före kursen.
  • Ha lediga kläder som du kan röra dig i, som inte sitter trångt.
  • Med hänsyn till allergiker använd helst inga produkter med starka dofter eller kläder med djurhår. Undvik tröjor med glitter.
  • Det är bra om du meddelar mig om du är gravid eller har allvarliga hälsoproblem.
  • Av flera anledningar är det önskvärt att vi alla stänger av våra mobiltelefoner!